Hyde Park – ett av Londons guldkorn

London erbjuder som de flesta vet i princip allt du kan tänka dig gällande både kultur, nöje och ja, allt det andra som finns här i världen. Möjligen så är inte London det första alternativet när du ska på solsemester, men du fattar, det mesta finns där.  Det finns mängder av orsaker att resa till London!

Bland många guldkorn så ska vi här tipsa om en, inte annorlunda, men åtminstone inte det mest förekommande tipset att göra när du besöker London. Nämligen Hyde Park. Hyde Park är givetvis väldigt välkänt, vi menar inte att vi här kommer med ett unikt tips om något som få redan sett -de flesta som besökt London har redan gjort det. Vi tänkte mer tipsa om hur du får ut det bästa av din vistelse i Hyde Park.

Men first things first, som man säger. Hyde Park är alltså en enorm park som är belägen mitt i London. Tillsammans med den bredvidliggande parken Kensington Gardens, så uppmäter de tillsammans en yta på drygt 2,5 kvadratkilometer. I parken finns restauranger, enormt mycket grön yta, det vill säga i hög utsträckning gräs, träd, och gångstigar med mera. I ett av parkens nordöstra hörn finns också något som kallas för Speakers Corner. Detta har funnits sedan senare delen av 1800-talet och är en välkänd plats där människor, vilka som helst får gå upp på den lilla talarplatform som finns där, och tala om vadhelst denne vill för den som behagar att lyssna.

Vårt tips handlar dock inte så mycket om varken talare eller restauranger. Tipset kräver egentligen bara en fin dag under våren eller försommarens London. Att strosa runt i parken när det är sisådär 22 grader varmt, svag bris och blå himmel, det är något utöver det extra. När benen fått nog av promenerande så slår du dig ner endera på en bänk eller i det redan gröna gräset. Nu kan du göra det vi människor tycker om mest – titta på andra människor. Något som fascinerar oss människor är att se andra människor i sin naturliga omgivning när vi själva är där och hälsar på. Och just den här dagen i Hyde Park när solen värmer våra vintertyngda svenska axlar så får vi en härlig fridfull känsla i kroppen. Vi är lediga och borta från den långa kalla senvintern hemma i Sverige.