Att se i London

Det finns mycket att upptäcka i London och mycket att se. Det är en underbar stad att vandra omkring i och det bästa är att starta sin upptäcksfärd i de centrala delarna av London. Man kan med fördel starta sin vandring i City of London. Här ligger de äldsta delarna av London och här hittar man bland annat Bank of England, the Stock Exchange, S:t Paulskatedralen och den stora turistmagneten Towern.

Tower Bridge är en mycket gammal bro och den konstruerades på så vis att man skulle kunna öppna bron när stora skepp skulle passera. På den tiden var detta en stor nyhet. Om man vill lära sig lite mer om hur det gick till när Tower Bridge konstruerades och hur man lyckades få den att öppna sig på den tiden kan man besöka Tower Bridge Exhibition som finns i bron. På Towern bor också sju korpar som har vingklippts för att de inte skall kunna flyga därifrån. Anledningen till att de klippts är att sägnen säger att om de flyger iväg kommer kungariket att falla och det vill man naturligtvis inte.

Om du tröttnar på att vandra omkring i denna fantastiska huvudstad kan du alltid hoppa på en av de välkända dubbeldäckarna som går fram och tillbaka i London. Det är också en upplevelse i sig att få åka i London i en berömd Double Decker.